Херсонську молодь запрошують приєднатись до проєкту “Митець і місто”

3 года назад 0

Переможці можуть отримати $1000 на реалізацію своїх ідей.

Молодь 15-22 років запрошують стати учасниками проєкту “Митець і місто”, що стартував у чотирьох індустріальних містах України. До їхнього числа потрапив і Херсон.

За словами кураторки проєкту, директорки запорізької громадської організації “Культпрожектор” Вікторії Верес, “Митець і місто” — нова програма для творчих підлітків та студентів, які хочуть досягти успіху як митці та креативні менеджери і готові показати свої ідеї Україні.

— Ми чекаємо учасників, які займаються або прагнуть займатися будь-якою мистецькою діяльністю: живописом, музикою, кінематографом, створенням коміксів, скульптурою, стріт-артом, урбаністикою, архітектурою, дизайном, анімацією, перформансом, експериментальним мистецтвом — будь чим! На усіх відібраних учасників чекають онлайн-заходи за участі провідних експертів України та США у сфері культури та арту, а також місцевих агентів змін. Усі онлайн-заходи відбудуться протягом січня 2021 року. Зокрема, для учасників з Херсона вони заплановані на 11-12 січня. Після них ми оголосимо серед сформованих команд конкурс проєктів і на фінальному форумі батлів визначимо переможців, які отримають фінансову підтримку в $1000 на втілення ідей у життя за менторської участі американського експерта, — розповіла Вікторія Верес.

За її словами, попередньо фінальний форум батлів планується на березень у Запоріжжі. Одним із гостей на ньому зголосився стати відомий музикант, арт-менеджер та колекціонер мистецтва Павло Гудімов.

Крім Херсона проєкт “Митець і міста” розрахований на Маріуполь, Кривий Ріг і Запоріжжя.

Анкети для участі від херсонської молоді приймаються до 28 грудня за посиланням —

https://forms.gle/hVMotBPsEZZvg5UP9