Як безоплатна правова допомога покращує життя херсонців

6 лет назад 0

Сьогодні до другої річниці відкриття бюро правової допомоги відбулася прес-конференція на тему "Безоплатна правова допомога завжди поруч". Спікерами виступили керівники місцевих центрів. Кожен звітував про результати дворічної праці, а також поділилися здобутками.

"Два роки тому на Херсонщині, як і по всій Україні, відкрилися бюро правової допомоги. Мережа з 16 активних точок доступу до правової допомоги охопила всі райони Херсонщини. Цей фактор значно покращив і створив рівні можливості для захисту своїх прав як громадянам. За такий короткий час до нас звернулося 38 964 особи, що вважається успіхом",- розповіла директор центру Марина Єлисєєва.

Відомо, що на даний момент бюро правової допомоги забезпечують надання юридичних консультацій, представництво інтересів клієнта в суді та правопросвітництво.

"Ми раді, що з кожним роком кількість наших клієнтів зростає. Найчастіше звертаються з питаннями, які стосуються соціального забезпечення, сімейне, спадкове та цивільне право", — прокоментувала директор Бериславського центру Марина Груша.

Більш незахищенним соціумом вважаються люди з інвалідністю, пенсіонери та діти. Саме тому керівники й працівники кожного центру намагаються відвідати школи, створюють спеціальні заходи, аби проінформувати більший прошарок населення та надати допомоги.