Як херсонцям вирішува питання з «листами щастя»

6 лет назад 0

Сьогодні, у прес-центрі «Новий день» відбулася конференція щодо «листів щастя». Спікерами виступили Неля Голубенко, Катерина Пушкарьова, Станіслав Трошин та Олег Черненко. 

Відомо, що протягом липня поточного року третина херсонців отримали «листи щастя» від Херсонрегіонгазу про нарахування заборгованості для абонентів, які не мають лічильників за 9 місяців 2015-2016 рр.

«Закон поворотної сили не має, то чому ж люди мають сплачувати? Якщо у Херсонгеріонгаз є будь-які збидки, хай компенсують через Уряд або державу, але не в якому разі через людей. На даний момент більшість херсонців погасили заборгованість, адже бояться втратити зимову субсидію», — прокоментував депутат Херсонської міської ради Станіслав Трошин.

Національна комісія у сферах енергетики та комунальних послуг рекомендувала постачальникам природного газу утриматися від незаконних дій. Та Херсонрегіонгаз не дотримується рекомендацій, надсилаючи нові листи.

За словами спікерів, херсонка Софія Бистрова вже подала позов до суду щодо незаконних дій. Звернення було розглянуто і назначено перше засідання.

«Аби Херсонрегіонгаз не зміг отримати не належні їм кошти, ми закликаємо херсонців підписувати звернення до верхівки українського правосуддя та відстоювати власні права. На разі у Херсоні вже зібрано близько 7000 підписів. Чим скоріше значна кількість містян підпишуть звернення, відправимо проект до прем`єр-міністра з вимогою негайно втрутитися», — розповіла голова фракції «Батьківщина» у Херсонській міській раді Неля Голубенко.