Як на Херсонщині діє закон #ЧужихДітейНеБуває

6 лет назад 0

У Головному територіальному управлінні юстиції у Херсонській області відбулася прес-конференція щодо боротьби з неплатниками аліментів. 

Сплата грошової допомоги на утримання дитини завжди була актуальною темою. На жаль, раніше це питання важко розвивалося, але зараз приблизно 90% батьків вже сплачують або сплатили кошти. 

"Закон #ЧужихДітейНеБуває вже активно працює. З початку дії на користь 16,5 тис дітей було стягнуто більше 44 млн грн аліментів. Більшість батьків сплачують аліменти, аби не втратити роботу за кордоном", — прокоментував керівник Херсонської юстиції Костянтин Хутковський. 

Другий пакет закону буде більш жорстким, ніж попередній. За словами Костянтина Валентиновича, якщо батько не сплачує аліменти більше року, на нього буде накладено фінансові санкції у розмірі 20% від заборгованої суми. 

Ще однією важливою ланкою є те, що неплатники сподіваються на дитяче утримання у пенсійному віці. Раніше суд не мав змоги відмовити, але новий пакет передбачає зовсім інше. Якщо понад три роки горе-батько не сплачував кошти, то потребувати від дитини не має право! 

Зараз Міністерство юстиція України приймає рішення, аби при працевлаштуванні кожен зобов'язаний надати довідку про відсутність заборгованості.

Автор: Полина Дайнега