Як на Херсонщині інвестують в освіту

6 лет назад 0

В актовій залі Херсонського державного університету відбулася серпнева конференція освітян Херсонщини. Головною темою заходу стало інвестування Херсонщини в освіту.

«Питання освіти сьогодні є найважливішим. Ми повинні зробити все, аби випускники шкіл не покидали терени Херсонщини та обирали місцеві ВНЗ. У порівнянні з 2016 роком кількість студентів-першокурсників, які залишилися отримувати професійні навички на Херсонщині збільшилося майже вдвічі. Це не найбільше досягнення, але так бачимо успішні результати»,- розповів голова ХОДА Андрій Гордєєв.

Відомо, що цьогорічним лідером серед першокурсників став Херсонський державний університет — 1966 студентів, друге та третє місце отримали ХДАУ та Херсонська морська академія.

"Наразі викладачі шкіл повинні звернути увагу на професійні мрії учнів. Це допоможе нам грамотно розмежувати спрямування для 10-11 класів. Тоді випускники чітко розумітимуть, куди вони хочуть вступати, та якій сфері присвятити власне життя", — прокоментував народний депутат України Олександр Співаковський.

Окрім цього, у ході заходу було нагороджено працівників навчальних закладів за сумлінну працю та вклад у розвиток освіти Херсонщини.