Як освітні заклади Херсонщини підготувалися до навчального року

6 лет назад 0

Незабаром двері шкіл Херсонщини відкриються, а учні сядуть за парти, аби отримати нові знання. Про підготовку місцевих навчальних закладів звітував керівник Департаменту освіти, науки і молоді у Херсонській області Євген Криницький.

За останніми даними 1 вересня до школи підуть 12829 першачків. З початку освітнього процесу діти навчатимуться за якісною програмою НУШ (Нова українська школа). У зв`язку з цим, щодня до навчальних закладів надходять нові підручники: 1 і 5 класи вже повністю забезпечені, 10 клас — частково.

Що стосується перепідготовки вчителів, процес був запущений з лютого місяця. На сьогодні сертифікати отримали 670 вчителів початкових класів, а також 504 вчителів іноземних мов. Пріоритетом НУШ є те, що програма викладатиметься суто українською мовою.

Спільними зусиллями міських, районних та обласного бюджетів придбали 300 нових шкільних автобусів. Це дозволить безкоштовно перевозити дітей сільської місцевості до найближчих навчальних закладів.

«Окрім загальної освіти, ми намагаємося розвивати дошкільну, середню та вищу. Найголовнішим досягненням у дошкільній освіті вважається відкриття 2 нових садочків у Каїрському та Бериславському районах. Як не дивно, але садочків не вистачає саме у містах, наприклад: Нова Каховка, Каховка, Херсон та Генічеськ», — прокоментував Євген Криницький.

За словами керівника департаменту, у сфері середньої освіти відкрили 10 навчально-практичних центрів, які забезпечені новими обладнаннями. За допомогою цього студенти зможуть відчути справжню сторону роботи.

Щодо вищих навчальних закладів, то було створено єдиний холдинг у Херсонському державному університеті. До нього увійшли Бериславський педагогічний та медичний коледжі. Також вдалося здійснити давню мрію – відкрили медичний факультет.

«Це не великі досягнення, але все ж ми маємо, чим пишатися. Наразі плануємо відкрити ще декілька нових садочків, аби скоротити черги серед дітей. Придбати обладнання для оснащення кабінетів фізики, хімії та біології. Лише отримавши якісну освіту, діти демонструватимуть гарні результати на ЗНО», — додав Євген Анатолійович.