Як у Херсоні будуть святкувати 240 річницю заснування міста

6 лет назад 0

Сьогодні у Херсонській міській раді відбулася прес-конференція на якій розповіли подробиці святкування 240-ї річниці заснування Херсона.

«Ми плідно готуємося до нового дня міста, оскільки минулого року глядачів практично не було. У херсонців була тотальна недовіра до святкування, але цього року ми плануємо виправити дану ситуацію. Так була підготовлена нова, потужна програма до святкування дня міста», — говорить режисер театру ім. М.Куліша Сергія Новачук.

Відкриття святкової програми розпочнеться о 10 годині ранку біля фонтанів у парку «Херсонська фортеця». У святкуванні залучено 3 основні локації: парк «Херсонська фортеця», «Шевченківський парк» та традиційно вул. Суворова.

Що стосується культурно-масових заходів, то цього року вони на високому рівні, зазначили у оргкомітеті. У «Херсонській фортеці» буде влаштоване справжнє свято для дітей, буде діяти «Дитяче казкове містечко». Горизонтальна селфі-зона, окуляри VR-реальності, 3D відео-проекційне шоу і це лише мала частина того, що буде представлено на виставці інноваційних технологій на території «Лебединого озера». Натомість, на площі біля Північних воріт кожен херсонець зможе долучитися до традиційного українського святкування та насолодитися українською їжею, танцями та повністю просочитися атмосферою українського народу, оскільки буде діяти Етно-фест «Козацький хутір» на який були запрошені козаки з усієї Херсонщини та гості з Миколаєва.

На вул. Суворова відбудеться фестиваль вуличної культури. Як наголосив Новачук, таким чином організатори хочуть повернути вулиці Суворова статус центральної вулиці міста.

Питанням організації гала-концерту займається проректор ХДУ Сергій Кузнецов. Він розповів, чого херсонцям слід чекати від вечірньої програми святкувань. Мешканців та гостей міста чекає великий гала-концерт, на якому будуть виступати творчі колективи ХДУ, ХНТУ, театру ім. Куліша. Спеціальними гостями свята стали такі українські виконавці, як «СКАЙ», «Казка», «Альоша» та гість з Білорусії «Ляпіс 98». Виступи артистів будуть проходити на сцені довжиною 18 метрів з 3 великими екранами.

«Підбір артистів цього року дійсно цікавий, оскільки всі три виконавці українськомовні», — говорить Кузнецов.

І це далеко не всі заходи, які плануються до святкування 240-ї річниці заснування Херсона. Більш детальніше з планом культурно-масових заходів можна ознайомитися на офіційній сторінці у Фейсбуці.

Що стосується охорони порядку у період святкування, то зі слів заступника міського голови Ігоря Козакова, все буде на найвищому рівні та правоохоронці будуть слідкувати за порядком у місті.

«Розпорядженням міського голови не буде продаватися спиртне на території культурно-масових заходів. Та працівники патрульної поліції будуть активно слідкувати, аби гості заходу не вживали спиртні напої у громадських місцях», — заявив Козаков.

Закінчилася прес-конференція словами Сергія Новачка: «Менше свята для чиновників та більше для містян, оскільки вони повинні запам‘ятати цей день як справжнє свято».

Антон Костюк