Як у Херсоні відзначатимуть 8 та 9 травня

6 лет назад 0

Херсонська ОДА запрошує взяти участь в заходах з нагоди відзначення в області у 2018 році Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 8 та 9 травня.

08 травня 2018 року

« День пам яті та примирення »

О  10.00  в Парку Слави біля пам’ятника невідомому солдату відбудеться панахида за загиблими у Другій світовій війні та молебень на честь захисників Вітчизни.

О  22.00  на площі Свободи розпочнеться Тематична концертна програма за участю оркестру Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім.М.Куліша

О  23.01 на площі Свободи відбудеться акція «Перша хвилина миру» з викладанням свічками слова «МИР».

09 травня 2018 року

« День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні »

О 08.30 на площі Героїв (театр ім.М.Куліша) розпочнеться збір учасників та формування колони для участі у Святковій ході.

О  09.00 розпочинається Святкова хода за участю ветеранів війни, громадськості, представників місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських об’єднань ветеранів, студентської та учнівської молоді ( з покладанням квітів до Алеї героїв незалежної України та меморіалу воїнам-інтернаціоналістам ).

О  10.00  в Парку Слави біля пам’ятника невідомому солдату відбудеться  урочистий мітинг з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та покладання квітів до пам’ятника Невідомому Солдату та на алеї Героїв.

Звертаємо вашу увагу!

Напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні  нагадуємо, що використання георгіївської стрічки заборонено законом, а за порушення закону передбачені штрафи.

З 15 червня 2017 року відповідно до норм закону, публічне використання, демонстрація чи носіння "георгіївської стрічки" каратиметься штрафом у розмірі 50-150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн до 2550 грн) із конфіскацією стрічки або предмету, що містить її зображення.

У випадку повторного порушення закону про виготовлення та пропаганду "георгіївської стрічки" – на порушника накладатиметься штраф у розмірі 150-300 неоподатковуваних мінімумів (від 2550 грн до 5,1 тис. грн) або застосовуватиметься адміністративний арешт на строк до 15 діб, знову ж з конфіскацією стрічки або предмета з її зображенням.

Стрічки на бойових нагородах часів Другої світової не є забороненою символікою. Учасники Другої світової можуть виходити на заходи та вільно вдягати нагороди. Якщо ж ви вдягаєте нагороду діда-прадіда, ви присвоюєте чужу нагороду, це можна розцінювати як порушення статті Кодексу про адміністративні правопорушення .