Як у Херсоні утилізовують небезпечні відходи

6 лет назад 0

Ртуть – це дуже небезпечна речовина, яка відноситься до першого класу небезпечних відходів, а при викидах у повітря шкодить організму людини та навколишньому середовищу. Тому мешканців Херсона хвилює питання, де у місті можна здати на утилізацію відходи, які у своєму складі містять небезпечну ртуть.

«Хто знає де у Херсоні можна здати відходи, які містять ртуть? Не викиду вати ж в смітник?», — написав у соціальній мережі мешканець міста Стас Таур.

З цими питаннями ми вирішили звернутися до начальника відділу оцінки впливу на довкілля та поводження з відходами Наталі Шевченко та поцікавитися у неї, що ж херсонцям робити з небезпечними відходами?

«Нажаль, якогось конкретного місця утилізації у Херсоні немає. У нас є Херсонська міська рада, яка кожного року виділяє суму коштів на утилізацію небезпечних відходів. Підприємства, які зможуть виконати дану переробку, у нас відсутні», — говорить Шевченко.

На питання, куди міська рада витрачає фінанси, спеціалістка відповіла, що їй невідомо як витрачаються бюджетні кошти.

Наостанок Шевченко наголосила, що жодному разі не можна самостійно збирати ртуть, оскільки для її збору необхідно володіти певними навичками.

«Оскільки ртуть високотоксична речовина, потрібно обов‘язково викликати представників ДСНС, які повністю її зберуть та заберуть з собою для подальшої утилізації», — заявила Шевченко.

Антон Костюк