Ялинкова гірлянда стала причиною пожежі в Херсоні

7 лет назад 0

18 січня о 12:03 на номер Служби порятунку «101» надійшла інформація про загоряння у квартирі на 1-му поверсі багатоповерхового будинку на вулиці Нафтогавань у Корабельному районі м.Херсона. Про це повідомляє ГУ ДСНС України в Херсонській області.

За місцем виклику виїхало чергове відділення 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини. По прибуттю за вказаною адресою розвідкою було встановлено, що горять домашні речі у кімнаті на площі 20 кв.м. Через сильну задимленість вогнеборці працювали в апаратах захисту дихання. О 12:32 осередок займання було локалізовано, а о 13:47 ліквідовано повністю.

Під час ліквідації пожежі рятувальники винесли з кухні газовий балон.Загалом на гасінні пожежі було задіяно 11 чоловік особового складу і 3-и одиниці спеціальної техніки. Ймовірна причина загоряння – коротке замикання електропроводки. Як повідомив мешканець квартири, який прокинувся від запаху диму і викликав Службу порятунку, у квартирі були ввімкнені гірлянди на ялинці і скоріш за все від неї і почалася пожежа.