Інклюзивний театр при Гончарівці запросив на прем’єрну виставу

4 года назад 0

Із великим задоволенням глядачі сприйняли прем’єру вистави «Як папуги стали різнокольоровими» інклюзивного театру при Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олеся Гончара. Майже 50 осіб задіяно у виставі – це особливі діти та їх батьки. Опікуються ними кращі професіонали: ідея створення театру належить директорці Гончарівки Надії Коротун, робота над виставою йшла під керівництвом режисера Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша Ірини Корольової, хореографічною частиною займалася талановита Наталка Якуба.

Взагалі театральний проєкт Гончарівки «Звичайна роль – особливий актор» – унікальний, це перший інклюзивний театр при бібліотеці в Україні. Працюючі всього другий рік, інклюзивний театр підготував вже другу виставу, яку готовий грати для всіх бажаючих, бо цей процес приносить задоволення й дітям, й батькам.

Вітаючи юних акторів та їх незмінних помічників – батьків, працівників бібліотеки, творчу групу театру з черговою прем’єрою, заступниця голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова, подякувала за яскраві емоції та за той позитив, який несуть особливі дітки, розкриваючи свої таланти світу.

— Мені пощастило бачити вашу першу виставу про Незнайку, радію, що кількість учасників театральної студії, рівень акторів зростає. Низькій уклін батькам та тим, хто вас підтримує та дає можливість розвиватись, – сказала Оксана Рукавішнікова та від імені депутатів обласної ради передала театральній студії сертифікат на придбання костюмів для майбутніх спектаклів.

Головною метою проєкту є привернення уваги громади до потреб та проблем людей з особливими потребами, також це приклад того, як бібліотека може ставати сучасною, відкритою та цікавою для всіх.

— Потрібно поспішати робити добро. Ця теза об’єднала багатьох людей, які підтримують наш інклюзивний театр. Радію від того, що добрих людей багато у нашій громаді, – зазначила керівниця проєкту, директорка Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара Надія Коротун.