Житель Білозерського району засуджений на 7 років ув’язнення за побиття до смерті коханця співмешканки

6 лет назад 0

Злочин стався минулого року на території дачного кооперативу в Білозерському районі. Тіло невідомого чоловіка без одягу зі слідами насильницької смерті виявили на узбіччі дороги перехожі та повідомили в поліцію. З’ясувалося, що чоловік помер внаслідок черепно-мозкової травми та численних переломів ребер. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції області.

Під час ретельного огляду місця події слідчо-оперативна група виявила сліди волочіння та крові, які привели її до одного з будинків. Саме там, за попередньою версію поліцейських, стався злочин. Дім був зачинений. Встановили власника будинку, яким виявився житель Херсона. Чоловік пояснив, що у будинку тимчасово поселив 40-річну малознайому жінку. Але на дачу він не їздив і нічого не знав про злочин.

В той же час працівники Управління карного розшуку Головного управління Національної поліції в Херсонській області встановили особу загиблого. Ним виявився 61-річний житель Херсона, який зрідка приїжджав у дачний кооператив та якого іноді бачили в компанії невідомої жінки. Також знайшлися свідки, які розповіли, що, крім господаря будинку та загиблого, до жінки навідувався ще один підозрілий чоловік. Саме їх удвох бачили у день скоєння злочину жителі дачного кооперативу.

Був проведений необхідний комплекс оперативно-розшукових заходів та встановлена особа супутника жінки. Ним виявився 43-річний херсонець, раніше судимий за крадіжки. Оперативники упродовж двох діб встановили місцезнаходження чоловіка та жінки. Їх знайшли неподалік від Херсона у покинутому будинку, який належить одному з колишніх офіційних чоловіків жінки. Раніше судимого та його супутницю доставили у поліцію, де вони дали покази.

Чоловік зізнався у скоєнні злочину. Він пояснив, що кілька місяців співмешкав з жінкою. Того дня він без попередження вирішив її провідати. Коли зайшов до будинку, то побачив, що жінка зраджує його з невідомим чоловіком. Співмешканець забив до смерті суперника, після чого побив жінку. Коли через деякий час побачив, що потерпілий помер, то разом зі співмешканкою відтягнув тіло подалі від дому. Після цього вони втекли.

Було відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України "Умисне тяжке тілесне ушкодження". Суд визнав чоловіка винним у інкримінованому йому злочині та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 7 років.