Житель Чаплинського району засуджений на 5 років позбавлення волі за пограбування односельців

6 лет назад 0

На рахунку зловмисника 10 пограбувань односельців та крадіжка з магазину. Злочини сталися минулого року в одному з сіл Чаплинського району. Упродовж кількох місяців 52-річний чоловік проникав у підсобні приміщення, літні кухні та гаражі своїх односельців, забирав автомобільні акумулятори, мікрохвильовки, металеві предмети, мідні кабелі, посуд, бойлери та батареї. Якщо господарі намагалися чинити опір зловмиснику, він бив людей. Після скоєння чергового злочину чоловік переховувався. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції області.

Поліцейські затримали зловмисника після скоєння ним крадіжки з магазину. Вночі чоловік розбив скло у магазині та вкрав звідти понад 5 тисяч гривень і продукти харчування на суму 2500 гривень. Упродовж доби поліцейські затримали підозрюваного, який має 7 судимостей за майнові злочини. Під час проведення санкціонованого обшуку в його будинку поліцейські вилучили викрадені з магазину гроші та продукти. А майно односельців він встиг продати жителям іншого села. Матеріальні збитки потерпілі оцінили у 9 тисяч гривень.

Були відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка» та ч.2 ст.186 КК України «Грабіж». Суд визнав чоловіка винним у інкримінованих йому злочинах та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років.