Житель Херсона засуджений на 9 років ув’язнення за розбійний напад на перехожого

6 лет назад 0

В результаті розбійного нападу у потерпілого діагностували струс головного мозку та численні гематоми по всьому тілу. Зловмисник відібрав у хлопця мобільні телефони та понад 20 тисяч гривень.

Тієї ночі потерпілий відпочивав в кафе. Коли повертався додому, до нього підійшов невідомий чоловік, приставив ніж та наказав віддати особисті речі. Заявник чинив опір, через що зловмисник його побив та відібрав гроші і телефони. Потерпілий дійшов до найближчого кафе, працівники якого викликали поліцію.

Через кілька днів поліцейські затримали зловмисника. У нього вилучили телефон потерпілого. Ще один телефон він продав, а гроші витратив. Затриманим виявився місцевий житель, раніше судимий за грабежі, останнім часом працював слюсарем.

Було відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій». Суд визнав чоловіка винним у інкримінованому йому злочині та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 9 років з конфіскацією всього належного йому майна. Крім того, зловмисник має сплатити потерпілому моральну і майнову шкоду в розмірі майже 60 тисяч гривень.

Відділ комунікації поліції Херсонської області