Житель Херсонщини засуджений на 8 років позбавлення волі за розбійні напади на оселі пенсіонерів

6 лет назад 0

На рахунку зловмисника 3 розбійні напади на будинки пенсіонерів, які сталися в Олешківському та Голопристанському районах. Нападник вибивав двері, вимагав у літніх господарів гроші, погрожував ножем та бив людей. Після чого забирав від 500 до 2000 гривень. Поліцейські затримали зловмисника після того, як він вчинив напад на своїх роботодавців, у яких вимагав гроші для поїздки до своєї дівчини в інший район. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Найбільше постраждало від дій зловмисника подружжя, у яких він працював по найму. Ввечері після вживання спиртних напоїв робітник схотів поїхати в гості до своєї дівчини в інший район. Він вимагав у дружини господаря терміново дати йому 500 гривень для поїздки. Жінка відмовила, після чого робітник схопив металевий кіл і почав бити ним жінку по голові. На крики дружини прибіг її чоловік, якому зловмисник теж завдав удари по голові. Після цього він забрав у роботодавців гроші, порозбивав вікна у їхньому будинку та поїхав до дівчини. По дорозі його затримали працівники поліції.

Зловмисник пояснив, що скоював злочини з метою налагодження особистого життя. Зароблених коштів йому не вистачало для побачень з дівчиною і придбання їй подарунків. 49-річний зловмисник виявився неодноразово судимим за крадіжки, грабежі, розбійні напади та шахрайство.

Були відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій». Згідно з вироком суду чоловіка визнано винним у інкримінованим йому злочинах та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років.