Житель Олешківського району засуджений на 8 років ув’язнення за замах на вбивство

6 лет назад 0

Злочин стався в одному з сіл Олешківського району. В поліцію надійшло повідомлення з лікарні, що туди доставлена 34-річна жінка з колото-різаною раною грудної клітини. Потерпіла вижила. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції області.

Працівники Олешківського відділення поліції встановили, що поранення жінці спричинив її 45-річний колишній співмешканець. Після розставання вони продовжили спілкування, іноді жінка приходила до колишнього та готувала йому їжу. Того дня вона знов прийшла в гості до чоловіка, приготувала вечерю і вони вживали алкогольні напої. Потім прийшов власник квартири і попросив чоловіка віддати 2000 гривень боргу за проживання. Замість грошей боржник запропонував взяти його телефон, велосипед, старі платівки та дещо з будматеріалів. Коли він відносив речі в автомобіль власника квартири, то жінка йому допомагала. Після уходу власника житла між колишніми почалася сварка. Чоловік приревнував жінку, звинуватив її в тому, що свого часу витратив на неї всі кошти від продажу свого автомобілю «Жигулі», а зараз жінка нібито шукає собі багатшого чоловіка. Зловмисник схопив ніж і вдарив колишню співмешканку у грудну клітину. Жінка втратила свідомість, а коли отямилася, то чоловік спав на дивані. Вона змогла вийти з помешкання і дійти до будинку матері, де їй викликали «швидку».

Зловмисник пояснив, що не хотів сильно травмувати колишню співмешканку. Лише намагався її провчити і примусити повернутися до нього. Було відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.15 КК України «Замах на злочин» та ч.1 ст.115 КК України «Умисне вбивство». Суд визнав чоловіка винним у інкримінованому йому злочині та призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.