Житель Високопільського району за незаконне зберігання бойових припасів проведе 4 роки за гратами

5 лет назад 0

Наприкінці травня цього року під час проведення санкціонованого обшуку в помешканні 34-річного жителя Високопільського району поліцейські виявили та вилучили предмети, схожі на гранату РГД-5, запал до неї та майже 100 патронів до нарізної вогнепальної зброї «Маузер». Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Тоді чоловік пояснив поліцейським, що виявлені предмети він знайшов на кладовищі в с. Ольгине біля могили військовослужбовця. Знахідку він приніс додому і сховав у сараї, а згодом взагалі забув за неї.

Було відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Експертиза підтвердила, що вилучені правоохоронцями предмети є боєприпасами. Нещодавно суд визнав чоловіка винним в інкримінованому йому злочині та призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

Також поліція Херсонщини інформує, що згідно з ч.3 ст.263 ККУ звільняється від кримінальної відповідальності особа, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.