Жителі Херсонщини отримали строк за наругу над могилою

6 лет назад 0

1 серпня двоє жителів Нижніх Сірогозів, які нещодавно звільнилися з місця відбування покарання за правопорушення, потяглися на нові пригоди. Перебуваючи в п’яному угарі від непробудно пиятики з приводу звільнення із тюрми, товариші виявили, що у них немає грошей для продовження бенкету. Перше, що прийшло на розум «джентельменам удачі» — це піти на місцеве кладовище і поцупити звідти металеві елементи для продажу і придбання за отримані кошти алкогольних напоїв. На тому і вирішили.

Прямо серед білого дня чоловіки розкурочили могилу і витягли з неї металеві труби та кутник, які утримували надгробну плиту. Під час крадіжки плита не витримала навантажень та пошкодилася.

Як уже пізніше з’ясувалося, викрадені предмети злочинці продали за 38 грн 40 коп і тут же пропили.

За результатами експертизи виявилося, що зловмисники завдали збитків родичам померлого на 880 грн, куда ввійшла ще вартість надгробної плити в 700 грн.

Розв’язка історії виявилася очікуваною. Рішенням Нижньосірогозького районного суду вандали отримали по 4 та 5 років позбавлення волі із заміною покарання у виправній установі на іспитові терміни на 2 та 3 роки відповідно.

Залишається сподіватися, що вже з кримінальним досвідом за плечима чоловіки розкаються у вчиненому та візьмуться за розум.

А родичі померлого витримають ті моральні страждання, які отримали від безглуздого бажання героїв публікації хильнути чарчину.

Джерело: Степ Ньюз