Жителя Херсонщини, який пограбував та вбив пенсіонерку, засуджено на 13 років ув’язнення

6 лет назад 0

Злочин стався минулого року в Голопристанському районі. Жертвою вбивства та розбійного нападу стала 70-річна пенсіонерка, яка жила сама. Зловмисник проник до неї додому, побив жінку залізною палицею по голові, завдав понад 11 ножових поранень, після чого забрав мобільний телефон, золоті сережки, каблучку та 300 гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Поліцейські затримали зловмисника упродовж кількох годин. Чоловік переховувався у знайомих в селищі Комишани. Затриманим виявився 33-річний безробітний житель Голопристанського району, раніше судимий за крадіжки та грабежі. Зі слів зловмисника, він знав, що у сусідньому селі мешкає самотня жінка та отримує пенсію. У день скоєння злочину він вживав алкогольні напої, а ввечері поїхав до села, де жила пенсіонерка. Чоловік вибив двері будинку та одразу ж став наносити жінці удари кочергою по голові, після чого добив пенсіонерку ударами ножа. Зловмисник обшукав дім, забрав речі загиблої та поїхав до знайомих у селище Комишани, де мав намір переховуватись деякий час.

Були відкриті кримінальні провадження за ч.2 п.6 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство» та ч.4 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій». Згідно з вироком суду зловмиснику призначене покарання у вигляді позбавлення волі строком на 13 років з конфіскацією всього належного йому майна.