Жителька Горностаївського району незаконно отримала понад 40000 гривень соціальної допомоги

4 года назад 0

Працівники Горностаївського відділення поліції викрили 24-річну жительку одного з сіл району, яка упродовж двох років незаконно отримувала соціальну допомогу на трьох дітей, нібито як мати-одиначка. Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

Як повідомив начальник Горностаївського відділення поліції Олексій Стрижеус, працівники поліції в ході досудового розслідування встановили, що жінка ніде не працює і з народженням кожної дитини подавала у державну установу заяви про призначення їй, як матері-одиначки, соціальної допомоги на трьох малолітніх дітей. Вона зазначала, що батько дітей покинув її та нічим не допомагає, вона виховує їх сама. З’ясувалося, що батько малюків мешкає разом з нею, але офіційно свої стосунки вони не зареєстрували. Родина жила за рахунок соцвиплат на трьох дітей. Всього за два роки жінка незаконно отримала понад 40 гривень соціальної допомоги.

Відшкодовувати завдані збитки їм нічим, адже вона офіційно не працевлаштована і займається лише сезонними заробітками. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України (карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років).