Кафе та ресторани можуть зобов’язати робити ігрові куточки для дітей

5 лет назад 0

Мінрегіонбуд вивчає можливість внести до державних будівельних норм зміни, якими зобов’язати ресторани, кафе та інші заклади харчування проектувати організовані ігрові куточки для дітей.

Оновлення державних будівельних норм анонсував заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, передає «Закон і Бізнес».

“Проводив опитування на своїй сторінці у Facebook щодо необхідності обов’язкових дитячих ігрових зон у приміщеннях ресторанів і кафе. І хоча переважна більшість проголосувала “ЗА”, багато хто висловив думку, що такі ігрові зони потрібні не у всіх ресторанах і кафе та мають, у першу чергу, залежати від формату закладу. Тому зараз плануємо більш детально вивчити це питання для можливого внесення змін у державні будівельні норми”, — написав він.

На думку чиновника у цьому питанні дуже важливо визначити конкретні вимоги не тільки до розмірів та їх відокремлення від загальних залів у закладах харчування, а обов'язково – безпеки облаштування таких приміщень або зон. Щоб це було безпечно для дітей, а також не порушувався комфорт і затишок інших відвідувачів. «Погоджуюсь на 100%, що у барах та клубах дитячі зони точно не потрібні. Проте сьогодні і в Києві, і в інших містах є багато сімейних закладів, які можна відвідувати з дітьми у тому числі. І не завжди для них передбачені такі зручності як ігрова зона. А норми ДБН настільки застарілі, що там визначається можливість це робити лише в дитячих кафе. Тому думаю, що їх влаштування і в інших актуальних для цього закладах має бути обов’язково передбачене», — додав він.

У міністерстві також нагадують, що ДБН «Підприємства харчування» встановлюють вимоги проектування нових і реконструйованих закладів харчування, які знаходяться в окремих будівлях, входять до складу багатофункціональних комплексів і будівель іншого призначення, вбудовуються та прибудовуються до житлових будинків. Вимоги цих норм поширюються на проектування всіх типів підприємств харчування, незалежно від їх форми власності, окрім мобільних або тимчасових (сезонних) об’єктів.