Киянка привезла до Херсона «Місто щасливих людей»

6 лет назад 0

Обласний музично-драматичний театр імені Миколи Куліша на початку зими подарував глядачам незабутню музичну майже комедію (саме такий жанр вказаний на афіші) "Місто щасливих людей". Режисером цієї постановки виступила Анна Козирицька, яка завітала до Херсона з Києва. Саме вона подарувала нам нову романтичну історію про двох закоханих людей, життєва лінія яких і розгорнулася на сцені херсонського театру.

Вистава за п'єсою "Лист очікування" Олександра Марданя залишила теплі почуття у душах глядачів. Вона недовга – триває менше півтори години, але цього часу вистачає, щоб гідно її оцінити. В центрі сюжету пара Костя й Вєра, які знайомляться в курортному місті. Він хоче справити на неї враження, дарує квіти, яких виявляється 25. І оскільки це було 25 число і йому 25 років, Костя без сумнівів вважає, що це доля і таким чином пара проводить разом ніч. В неї є чоловік, в нього — жінка, але між ними все одно виникає кохання. Їх курортний роман триває протягом тридцяти років, у кожного з них своє життя. Телефонують одне одному рідко, зустрічаються ще рідше, але за цей час вони ніколи не забували про одне одного. Фінал вражаючий та щасливий — кохання завжди виграє. Мабуть, їх зустріч справді була долею, яку закохана пара зрозуміла, на жаль, не відразу.

Головні ролі зіграли Павло Костенко (Костя) та Євгенія Кірсанова (Вєра), які на сцені виглядали дуже гармонійно разом. Розвиток сюжету супроводжується постійними музичними вставками. Нікого не залишили байдужими хореографічний супровід з елементами акробатики та живий вокал акторів театру. Це все надало спектаклю особливої атмосфери.

Дійсно, вистава змушує задуматися над тим, яку силу має кохання. Життя надзвичайно коротке і треба робити те, до чого прагне серце. Костя і Вєра прожили довгі роки без одне одного, їх дітям вже за тридцять, але нарешті, коли їм вже виповнюється по 55, головні герої розуміють, що для себе також варто пожити. Протягом всього спектаклю глядач може і посміятися, і поплакати, і поспівчувати, вистава пройнята багатьма емоціями, які відчуває абсолютно кожен присутній.

«Місто щасливих людей» — вистава, яка варта уваги та заслуженої похвали. Будь-яке місто щасливе, якщо там живуть щасливі люди та панує кохання.

Текст і фото: Юлія Василенко