Комісія обласної ради з питань соціального захисту розглянула ряд сесійних питань та звернень громадян

5 лет назад 0

6 грудня в Херсонській обласні раді під головуванням депутата Михайла Романія пройшло засідання постійної комісії з питань соціального захисту, зайнятості населення та охорони праці. Депутати розглянули питання, які будуть винесені на найближчу сесію, а також звернення від громадських організацій, органів місцевого самоврядування тощо.

Так, було погоджено проекти рішень “Про проект обласного бюджету на 2019 рік”, “Про внесення змін у заходи обласної програми соціального захисту людей похилого віку, осіб з інвалідністю та підтримки сім’ї, утвердження гендерної рівності і протидії торгівлі людьми на 2015-2019 роки”, “Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2018 рік за січень-вересень 2018 року” та інші питання. Крім того, депутати розглянули звернення Олешківської міської ради щодо фінансування робіт з реконструкції будівлі під розміщення Інклюзивно-ресурсного центру в місті Олешки з обласного бюджету. Члени комісії акцентували увагу на тому, що такі заклади необхідні регіону, адже направлені на забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на отримання освіти. Тому депутати рекомендовали спочатку розглянути питання на місцевому рівні: Олешківська міська та районна ради мають визначатися з об’ємами фінансування, а потім направити звернення зі своїми пропозиціями щодо виділення коштів з обласного бюджету до обласної ради та обласної державної адміністрації.

Також комісія розглянула звернення громадян стосовно надання матеріальної допомоги на лікування та прийняла позитивні рішення щодо них.