Комісія з питань архітектури, транспорту, будівництва та ЖКХ розглянула профільні проєкти рішень

4 года назад 0

11 грудня відбулось засідання постійної комісії з питань архітектури, транспорту, будівництва та житлово-комунального господарства, тарифної політики і взаємодії з підприємствами енергетичної галузі.

Перш за все, члени комісії заслухали звіт про виконання обласного бюджету Херсонської області за 9 місяців 2019 року. Так, до загального фонду обласного бюджету мобілізовано 537,2 млн грн податків і зборів, що на 17% або 80,3 млн грн більше, ніж у минулому році. Також обласним бюджетом отримано податок на доходи фізичних осіб в сумі 453,9 млн грн, щоб на 77,2 млн грн більше проти надходжень за аналогічний період 2018 року. Станом на 1 жовтня 2019 року залишок коштів загального фонду обласного бюджету становить 148,8 млн грн. До спеціального фонду обласного бюджету надійшло 8,4 млн грн податків і зборів, а залишок спецфонду станом на 1 жовтня 2019 року становить 285,3 млн грн.

Сьогодні ж депутати розглянули проєкт обласного бюджету Херсонщини на 2020 рік та погодили внесення змін до бюджету 2019 року, зокрема в плані отримання та розподілу субвенцій з державного бюджету.

Окрім цього, комісія підтримала фінансування програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2020 рік та одноголосно ухвалила Стратегію розвитку Херсонщини на період 2021-2027 років, яка має на меті зберегти та розвивати унікальний людський капітал та природні ресурси нашої області, як конкурентоздатної території Східної Європи, де люди щасливо живуть, успішно працюють та зручно подорожують. Відповідно до нової Стратегії область орієнтована на розвиток креативних індустрій, туризму, сільськогосподарської переробки, зрошення та логістики на основі інноваційних технологій, з екологічно безпечним виробництвом та комфортним буттям.

Разом з тим, депутати розглянули і рекомендували на розгляд бюджетної комісії ряд профільних питань. Зокрема, було підтримано звернення керівництва КП «Херсонські авіалінії» щодо співфінансування з обласного бюджету проєкту реконструкції огородження території херсонського аеропорту.

В той же час, депутати відправили на доопрацювання лист Федерації настільного тенісу м.Херсона щодо необхідності проведення ремонтних робіт теплотраси за адресою: м.Херсон, вул. Військовий проїзд, 6.

Загалом постійна комісія розглянула 16 питань порядку денного.

Нагадаємо, 20 грудня відбудеться чергова сесія Херсонської обласної ради.