Комісія з питань управління об’єктами комунальної власності розглянула 64 питання

5 лет назад 0

Сьогодні, 29 січня, члени постійної комісії обласної ради з питань управління об’єктами комунальної власності провели передсесійне засідання.

У рамках роботи депутати розглянули 64 питання порядку денного. Серед традиційних питань – орендні відносини. Зокрема, народні обранці дозволили Херсонському обласному онкологічному диспансеру, Херсонській обласній клінічній лікарні, комунальній установі з капітального будівництва та експлуатації продовжити ряд орендних відносин.

У той же час, члени комісії вирішили не доцільним подовжувати дію договору оренди між Херсонською обласною клінічною лікарнею та ПП «Панацея Таврії», оскільки орендар виявив бажання продовжувати співпрацю на умовах, ухвалених декілька років тому. Зважаючи на зростання орендної плати та девальвацію гривні, депутати визначили такі умови неприйнятними і, таким чином, відмовили ПП «Панацея Таврії» в подальшій співпраці. Комісія рекомендувала профільному управлінню в найближчий час провести оцінку вільного приміщення та вже на наступну сесію винести питання щодо оголошення конкурсу на вищезазначену площу.

Разом з цим, комісія запланувала винести на розгляд чергової сесії іще декілька нових конкурсів на право оренди комунального майна. Серед яких: два приміщення площею 4,86 кв.м та 28,6 кв.м м (за адресою м. Херсон, просп.Ушакова, 36), приміщення площею 248,6 кв.м (за адресою м. Херсон, с.Степанівка, вул.Джона Говарда, 46), приміщення площею 15,0 кв.м (за адресою м. Херсон, вул. Бериславське шосе, 40), приміщення площею 9,7 кв.м (за адресою м. Херсон, вул. Університетська, 136-а) тощо.

Також сьогодні депутати надали дозвіл комунальному закладу «Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня» Херсонської обласної ради, Херсонській обласній клінічній лікарні та комунальному закладу «Обласний територіальний центр екстреної медицини катастроф» Херсонської обласної ради на списання непридатних до експлуатації основних засобів.

Ознайомившись із умовами продажу об’єктів комунальної власності, що були виставлені на приватизацію шляхом викупу на аукціоні, члени комунальної комісії не погодилися із запропонованими стартовими цінами об’єктів, виставлених на аукціон. Зваживши всі «за» і «проти», депутати дійшли одностайної згоди щодо проведення нової оцінки всіх аукціонних об’єктів.

Підтримали члени «комунальної» комісії і декілька питань фінансового характеру. Так, депутати надали свою згоду на виділення коштів Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки та Херсонській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова для оплати автотранспортних послуг. Обидва питання будуть передані на розгляд комісії з питань бюджету та фінансів для остаточного рішення.

Думки депутатів розділилися під час прийняття рішення щодо створення історико-культурного заповідника місцевого значення «Амадока» у межах території пам’яток національного значення – Могильник «Червономаяцький» та Городище «Червономаяцьке» у селищі Червоний Маяк Бериславського району. Всі члени комісії позитивно підтримали саму ідею, але, так як Херсонська обласна державна адміністрація пропонує віднести заповідник до сфери управління облдержадміністрації та створити його як комунальне підприємство Херсонської обласної ради, то у депутатів виникло чимало питань без відповіді. У зв’язку з цим, питання відправлено на доопрацювання.

Таким чином, більшість питання, опрацьованих сьогодні комісією, будуть винесені на чергову сесію Херсонської обласної ради, що відбудеться у наступну п’ятницю, 8 лютого.