Комунальна комісія Херсонської облради опрацювала питання, що зібралися у міжсесійний період

6 лет назад 0

Учора депутати обласної ради – члени постійної комісії з питань управління об’єктами комунальної власності опрацювали питання, що зібралися у міжсесійний період.

Загалом на порядок денний виносилося 82 питання. Проте, перед початком комісії депутати підтримали зняття з розгляду питання щодо подальшої роботи Каховської філії комунальної установи «Херсонського обласного центру служби крові» Херсонської обласної ради у зв’язку з недостатнім вивченням цього питання бюджетною комісією. В той же час, Ігор Дроговоз з голосу виніс на порядок денний два додаткових питання: щодо подальшої роботи комунальної комісії та звіт аукціонної комісії по об’єктам, що були винесені рішенням сесії на приватизацію.

Окрім традиційних питань, пов’язаних з орендою комунального майна, списання не придатного до експлуатації майна, передачі автотранспортних засобів з балансу одного комунального закладу іншому, вирішувалися і питання кадрового характеру. Так, одноголосно депутати погодили продовження дії контрактів з директором Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова та начальником комунального підприємства «Херсонська обласна комунальна аварійно-рятувальна служба».

Щодо фінансових питань, то комунальна комісія надала згоду на виділення додаткових коштів на першочергові видатки Херсонській обласній психіатричній лікарні та Херсонській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова; на оплату робіт по введенню в експлуатацію новозбудованого навчального корпусу НВК «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради; на придбання запчастин, проведення поточного та капітального ремонтів автомобілів КЗ «Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Всі вищезазначені питання передано на розгляд комісії з питань бюджету та фінансів.

У ході роботи були підтримані і технічні питання. Зокрема, внесено зміни до рішення ХІХ сесії Херсонської обласної ради VІІ скликання від 26 липня 2018 року № 950 «Про зміну типу Львівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа-інтернат І ступеня – спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів Херсонської обласної ради на комунальний заклад «Ольгівський науковий ліцей-інтернат» Херсонської обласної ради». Також надано згоду на передачу зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області до Бериславської районної ради шкільного автобусу та надано згоду на прийняття з державної власності у спільну власність друковану продукцію НАПН України.