Криклій вимагає втричі збільшити річкові перевезення

4 года назад 0

Міністр інфраструктури повідомив про плани реконструкції та розбудови нових аеропортів коштами бюджету у Дніпрі, Мукачеві ті Ізмаїлі.

Про це повідомляє сайт Міністерства інфраструктури України.

У бюджеті 2020 року закладено 1 млрд грн, що в 5 разів більше, ніж було в 2019 році.

Для модернізації аеропортів планується також залучати кошти приватних інвесторів. Для цього буде проведена концесія аеропортів Херсон, Чернівці та Запоріжжя.

Також, за словами міністра, буде спрощено процедуру отримання статусу міжнародного для аеропортів. Це сприятиме їх розвитку, налагодженню міжнародних економічних контактів та залученню закордонних інвестицій.

Ще одним важливим напрямком роботи Міністерства інфраструктури у найближчий час має стати залучення стратегічного інвестора для національного оператора поштового зв’язку – Укрпошти.

«В рамках модернізації підприємства ми будуємо нові сортувальні центри у Києві та Львові, запускаємо роботу 500 мобільних відділень. Ми маємо подбати про збільшення доступу українців, що мешкають у віддалених населених пунктах, до сучасних фінансових послуг за допомогою Укрпошти», — зазначив Міністр інфраструктури.

Також він розповів про нові електронні послуги, впровадження яких є частиною плану Президента і Уряду з розвитку держави як сервісу для громадян та бізнесу. Серед них: впровадження єдиного електронного квитка на всі види транспорту для громадян; е-порт + електронний кабінет моряка для портової галузі, електронна товарно-транспортна накладна, електронний кабінет перевізника для бізнесу.