Квадратних кавунів на фестивалі у Голій Пристані поки немає

6 лет назад 0

На Херсонщині поки що не вдалося виростити власні квадратні кавуни і презентувати їх, як планувалося, у місті Гола Пристань на ХV Всеукраїнському фестивалі "Український кавун – солодке диво". Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів у суботу, 4 серпня, голопристанський міський голова Олександр Бабич. "Квадратних кавунів немає. На жаль, пішли дощі, було дуже багато вологи, і кавуни (квадратні – ред.) у нас лопнули прямо у формі. Ми не змогли їх зберегти", – розповів Бабич. За його словами, вирощувались квадратні кавуни у спеціальній пластиковій формі.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині у місті Гола Пристань у суботу розпочався ХV Всеукраїнський фестиваль "Український кавун – солодке диво", на якому визначать найбільші кавун, диню та гарбуз, які були вирощені в регіоні.

Квадратні кавуни придумали японські селекціонери і наразі вони популярні у ряді зарубіжних країн. Зріють ці кавуни у пластикових чи скляних ящиках, набуваючи їх форми. Завдяки квадратній формі їх зручно транспортувати і зберігати.

Укринформ