Лікарні на Херсонщині переповнені курортниками

3 года назад 0

Відпочинок по-українськи: на курортах азовського й чорноморського узбережжя Херсонщини триває якась вакханалія пияцтва та нещасних випадків. У обласному територіальному Центрі екстреної медичної допомоги навели приклад: тільки за один лише день 19 липня служба 103 отримала 32 виклики від гостей Скадовська, 16 – від приїжджих до Генічеська та Арабатської стрілки, й 13 – у селищі Залізний Порт. У свою чергу, того ж дня, до Голопристанскої райлікарні шпиталізували аж десятьох постраждалих внаслідок «культурного відпочинку». Пацієнти – з Києва та Харкова, Полтави та Запоріжжя, Миколаєва та Херсона.

— Везуть приїжджих, котрі тонули й захлиналися під час купання у морі, в стані після утоплення. Приймаємо людей із черепно-мозковими травмами, переламами ребер, отриманими у нетверезому стані. Буває, що наступного дня деякі хворі приходять до тями, й просто тікають з лікувального закладу. Але їм слід знати, що тепер Національна служба здоров’я оплачує для такої категорії пацієнтів тільки невідкладну та ургентну допомогу. Якщо їх стан не несе загрози життю, медичні послуги будьте ласкаві оплатити через касу, — наголошує керівник Голопристанської райлікарні Владислав Житнюк.

Тим часом, на Голопристанщині – ще один дуже характерний для наших умов нещасний випадок. У дачному кооперативі біля міста 37-річний чоловік після вживання алкоголю вирушив похлюпатися у зрошуваному каналі, де купання взагалі заборонене. Та видертися з нього на суходіл він не зміг, і почав тонути. В останній момент необережного любителя ризикованих розваг врятували, та до лікарні його доправили вже у стані коми.