Літературний подіум з Мариною Смагіною та Яриною Каторож

5 лет назад 0

Літературний тур Херсонщиною «Книгомандри», що організує Херсонська обласна бібліотека для юнацтва ім. Б.А.Лавреньова за підтримки Українського культурного фонду, продовжує збирати друзів. Так, 11 та 12 вересня 2019 року на літературний подіум завітали сучасні українські письменниці Марина Смагіна та Ярина Каторож.

Марина Смагіна – уродженка Херсона, здобула ступінь магістра за фахом «міжнародні відносини» в КНУ ім. Тараса Шевченка, наразі займається перекладацькою діяльністю в Києві. Має в доробку романи в жанрі фентезі «Волковиці» (дипломант міжнародного конкурсу «Коронація слова») та «Кімната».

Ярина Каторож – молода письменниця в жанрі фентезі з м.Винники Львівської області, працює ілюстратором та дизайнером. Авторка роману «Алхімія свободи» (дипломант міжнародного конкурсу «Коронація слова») та трилогії «Палімпсест», є дизайнером обкладинок своїх книг.

Талановиті авторки провели цікаві зустрічі зі студентами-першокурсниками двох вузів – Херсонського політехнічного коледжу Одеського національного політехнічного університету та факультету української філології та журналістики Херсонського державного університету, а також зі своїми палкими поціновувачами в Херсоні та Бериславі, де відвідали заклад повної загальної середньої освіти №3 та Бериславський опорний заклад повної загальної середньої освіти.

У ході заходів Марина та Ярина презентували свою творчість: розповіли про історії створення своїх найвідоміших творів, про пошуки тем, прототипів і натхнення, непросту історію народження кожної книги та подальші плани. Зустрічі відбулись у теплій, дружній атмосфері, а закінчились чудовою автограф-сесією та спільними фото на згадку.