Літні підсумки операції «Мігрант» на Херсонщині

6 лет назад 0

В розпал туристичного сезону на Херсонщині та всій території України з 26 липня по 31 серпня 2018 року проведено цільові профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері іноземцями та особами без громадянства, під умовною назвою «Мігрант». Про це повідомляє УДМС України в Херсонській області.

З метою запобігання, протидії нелегальній міграції та притягнення порушників до відповідальності, працівниками міграційної служби спільно із співробітниками Національної поліції області, Азово-Чорноморського регіонального управління, а також працівниками Служби безпеки України перевірено місця значного скупчення іноземних громадян на ринках, торгових майданчиках, курортних зонах та ін.

Спільно з відділом боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУ НП в Херсонській області виявлено іноземців, які використовували паспорт з ознаками підробки дата-штампів щодо перетину Державного кордону України та іноземців, які використовували посвідчення статусу особи без громадянства з ознаками підробки. Відомості про вказані факти внесено до ЄРДР за ознаками складу злочину передбаченого ч.1 ст.358 КК України.

Під час проведення в с. Залізний Порт Голопристанського району, спільних заходів з Головним управлінням Держпраці у Херсонській області виявлено Фізичну особу підприємця, в якого працював іноземець з порушеннями міграційного та трудового законодавства. На суб’єкта господарювання накладено фінансові санкції в розмірі 111690 грн.

За результатами відпрацювання виявлено 85 нелегальних мігрантів, щодо яких прийнято рішення про примусове повернення з України. Стосовно 2 іноземців судом прийняті рішення про примусове видворення з України, 4 – скорочено строки перебування на території України. Також прийнято 1 рішення про добровільне повернення іноземця в країну походження та 11 іноземцям заборонено подальший в’їзд на територію України.

Загалом складено 234 адміністративних протоколів на порушників міграційного законодавства та накладено штрафів на суму понад 363 тис. грн.

Наразі активно продовжується робота по протидії незаконній міграції в області та вживаються можливі заходи боротьби з нелегальними мігрантами згідно із законодавством.