Майже 100 тисяч гривень позбулися жителі Херсонщини, замовивши неіснуючий товар через Інтернет

5 лет назад 0

За минулу добу в поліцію Херсонщини звернулися троє мешканців Херсонщини, чиї покупки через мережу Інтернет закінчилися невдачею. Потерпілі одразу перерахували гроші за товар і, як наслідок, залишилися без грошей та не отримали замовлення.

Так, в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонувала 40-річна херсонка. Жінка розповіла, що замовила плазмовий телевізор на одному із Інтернет-сайтів. Вона перерахувала продавцю 18000 гривень, але товар так і не отримала. За даним фактом проводиться перевірка.

Цього ж дня в чергову частину Херсонського відділу поліції звернувся мешканець обласного центру. Чоловік розповів, що він хотів придбати автомобіль, оголошення про продаж якого побачив на одному з Інтернет-сайтів. 45000 гривень він перерахував продавцеві, після чого останній перестав виходити на зв'язок.

Жертвою шахрая став і 37-річний житель міста Каховка. Чоловік замовив через мережу Інтернет запчастини до свого автомобіля. Він перерахував продавцю гроші в сумі понад 32000 гривень та, як і попередні заявники, свій товар не отримав.

Шановні громадяни! При замовленні товару через Інтернет, будьте обачними, щоб не стати жертвою шахраїв. Здійснюйте покупки на сайтах, які зарекомендували себе з позитивного боку, мають добрі відгуки ваших знайомих та не викликають сумнівів. Домовляйтеся про придбання товару на умовах відправки поштою накладеним платежем. Здійснюйте оплату за товар тільки після його перевірки. У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтеся до найближчого відділення поліції або телефонуйте на «102».

Відділ комунікації поліції Херсонської області