«Мандатна» комісія винесла питання на розгляд сесії

4 года назад 0

Близько 30 питань порядку денного розглянула постійна комісія мандатна з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, захисту прав і свобод людини, законності і правопорядку, боротьби з корупцією, з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою. Із них 9 буде винесено на розгляд сесії облради. Як завжди, головував на зібранні депутат Херсонської обласної ради Дмитро Бутрій.

Так, депутати прийняли до відома інформацію щодо результатів діяльності органів прокуратури Херсонської області за І півріччя 2019 року, прийняли звіт з виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2019 рік за підсумками січня-червня та підтримали внесення змін до програми забезпечення оборонних заходів та надання допомоги військовим частинам (установам) у Херсонській області на 2018-2020 роки тощо.

Заслухуючи звіти програм, прийнятих Херсонською обласною радою, депутат Тетяна Гасаненко відзначила, що треба найближчим часом зробити оптимізацію програм, ретельно проаналізувавши: які з них, дійсно, варто фінансувати, ураховуючи обмеження обласного бюджету.

Також депутати розглянули низку питань, пов’язаних із об’єднанням територіальних громад Херсонщини, та ряд депутатських звернень. Остаточні рішення з усіх питань прийматиме депутатський корпус протягом чергової сесії обласної ради, яку призначено на 18 жовтня поточного року.