Мандатна комісія запропонувала питання до розгляду на сесії

4 года назад 0

Майже сорок питань порядку денного розглянула на своєму засіданні постійна комісія обласної ради мандатної, з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, захисту прав і свобод людини, законності і правопорядку, боротьби з корупцією, з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою. Як і завжди, головував на ній депутат Херсонської обласної ради Дмитро Бутрій.

Так, члени комісії підтримали питання, що неодмінно будуть винесені на розгляд чергової сесії обласної ради: проєкт змін до обласного бюджету Херсонської області на 2019 рік; звіт про виконання обласного бюджету за 9 місяців поточного року; проєкт обласного бюджету області на 2020 рік та низку інших загальних питань.

Депутати одностайно підтримали програму «Безпечна Херсонщина» на 2020-2023 рр., яка передбачає побудову сучасної системи відеоспостереження та відеоаналітики; проголосували за проєкт змін до програми забезпечення оборонних заходів та надання допомоги військовим частинам (установам), розглянули низку листів та звернень. Частина з них, як завжди, стосувалася добровільних об’єднань територіальних громад.

Загалом 7 своїх профільних питань «мандатна» комісія виносить на розгляд сесії. Остаточне рішення щодо них виноситиме депутатський корпус під час чергового засідання вже 20 грудня 2019 року.