Медична галузь Херсонщини потребує 1,5 тис. медичних фахівців

7 лет назад 0

29 червня голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв провів робочу нараду з питань створення медуніверситету в Херсоні, а також забезпечення херсонських вишів абітурієнтами з області та Крима. "У нас є всі можливості для створення медичного вишу, який дозволить учням з районів та сіл нашої, а також сусідніх областей навчатися на медичних спеціальностях. До того ж ми пропонуємо абітурієнтам з Криму вступати у наші, херсонські, виші безкоштовно та без складання ЗНО", – підкреслив очільник Херсонщини. 

В області діє 83 лікувально-профілактичних заклади, обласна клінічна лікарня з більш ніж 20 відділеннями, Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня з більш ніж 23 відділеннями та центром імунології, 3 міські клінічні багатопрофільні лікарні, які мають кафедри загальної практики сімейної медицини Одеського медичного університету, а також Бюро судово-медичної експертизи.

Створення медичного вишу допоможе збільшити кількість професійних кадрів у нашій області, адже лише медична галузь Херсонщини потребує 1,5 тис. фахівців.

Ще одне актуальне питання, яке стосується освітньої галузі – навчання абітурієнтів з тимчасово окупованого Кримського півострова. Сьогодні влада полегшила умови вступу кримських учнів до херсонських вишів. Їм не доведеться складати ЗНО, а термін подання документів продовжено до кінця вересня.

Наразі інтерес кримських абітурієнтів до вступу в херсонські навчальні заклади зріс удвічі, порівняно з минулим роком. Крім цього, якщо абітурієнт не має українського атестата, то йому пропонується здати іспити з історії України та української мови, а ці результати будуть вступними до ВНЗ.

Херсонська ОДА