Меморіальні плити з іменами Героїв Херсонщини з’явились у Лішні

5 лет назад 0

У селі Лішня Кременецького району Тернопільської області поблизу цілющого джерела святої Анни за рахунок пожертв людей створено каплицю-пантеон Героїв АТО. За задумом будівничого каплиці і настоятеля православних церков Великомученика Димитрія Солунського у Лішні та Покрови Пресвятої Богородиці в Куликові Кременецького району протоієрея Андрія Любуня, у духовному центрі будуть розміщені гранітні плити з викарбуваними іменами загиблих Героїв з кожної області.

«У Бога всі живі. Це не камінь, не пам’ятний хрест, це живе місце для молитви і постійного спілкування з тими, хто відійшов. Бо вони, насправді, тут живі» , – відзначає Андрій Любунь.

На стінах і в приміщенні каплиці вже є багато пам’ятних плит з іменами і прізвищами загиблих воїнів зі всієї України. Нещодавно встановлено меморіальні плити з іменами та прізвищами Героїв з Києва та Харківської області.

Ідею створення каплиці-пантеону Героїв АТО підтримало і комунальне некомерційне соціальне підприємство «Оберіг» Херсонської обласної ради та благодійний фонд першого заступника голови Херсонської обласної ради Василя Зеленчука. Завдяки їх ініціативності та проведеній роботі в Лішні з’явилось сім гранітних плит із іменами 136 загиблих героїв Херсонщини.

«Ідучи захищати українську землю, свій народ, вони показали, що мають головне для кожного православного християнина – любов: до Бога, до ближніх, до свого народу. Заради цієї любові вони пішли на війну і поклали своє життя. Завдяки цьому ворог не просунувся далі, не захопив всю нашу державу, не знищив наш народ. Нехай Господь дарує їм Царство небесне. Нехай благословення Боже перебуває над всіма нашими воїнами-захисниками, всім українським народом» , – зазначив владика Нестор під час освячення храму.