Миколаївці зацікавилися досвідом Херсонської облради

5 лет назад 0

Досвід в управлінні комунальним майном, функціонування апарату обласної ради та ділове співробітництво між депутатським корпусом і обладміністрацією стали темою обговорень на дружній зустрічі голів рад двох областей – Херсонської та Миколаївської – Владислава Мангера та Вікторії Москаленко.

Насамперед гості запитали Владислава Мангера про організацію роботи апарату та депутатського корпусу.

«В Херсонській обласній раді 64 депутати, 7 фракцій – у всіх свої думки та бачення того, як треба вирішувати питання. Станом на травень цього року я у якості голови облради провів вже 17 сесій, і жодного разу ми не влаштовували гучних суперечок у залі чи, не дай Бог, штовханини. Всі «складні» питання вирішуються протягом депутатських комісій, які часом тривають понад 6 годин. На сесію депутати виходять уже готовими до роботи, бо всі дискусії залишилися позаду» , – розповів про роботу Херсонської облради Владислав Мангер.

Так само миколаївських колег зацікавила робота управління розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області Херсонської обласної ради.

«Апарат обласної ради провів колосальну роботу з виявлення «мертвих» комунальних підприємств. Тобто таких, що числяться лише на папері, жеруть бюджетні гроші, але корисної діяльності з них – ніякої. Крім того, були переглянуті структури всіх працюючих КП: штати, витрати, покупки, фінансові звіти і т.д. Заради цього я запросив на роботу колишніх співробітників податкової інспекції – у них величезний досвід виявлення всіляких вигадок по частині фінансів. Результат був негайним: за рік нам вдалося заощадити з десяток мільйонів бюджетних коштів» , – розповів Мангер.

У відповідь гості зазначили, що слідкують за подіями в Херсонській обласній раді та за діями Владислава Мангера. Депутати Миколаївщини відзначили, що досвід херсонських колег безперечно стане їм у пригоді.

У поїздці голову Миколаївської облради Вікторію Москаленко супроводжували радник Оксана Корсак, керуюча справами виконавчого апарату Миколаївської обласної ради Тетяна Лабарткава, депутати Миколаївської обласної ради Петро Ковальчук, Максим Нєвєнчаний, Петро Паламарюк, Генадій Рубський і Вадим Олабін. Наприкінці зустрічі голови сусідніх рад традиційно обмінялися подарунками.