Минулої доби патрульні двічі виявляли у нетверезих водіїв предмети, схожі на зброю

6 лет назад 0

У двох нетверезих водіїв патрульні минулої доби виявили предмети, схожі на зброю. Так, сьогодні близько 2-ї години ночі на вулиці Леніна в Антонівці інспектори помітили автомобіль ВАЗ-2108. Транспортний засіб рухався без увімкнених фар, а коли громадянин за кермом побачив поліцейських – відразу зупинився. Патрульні наблизились до автомобіля. В салоні перебував водій та ще 4 пасажири. У чоловіказа кермом інспектори помітили ознаки алкогольного сп’яніння. Він погодився пройти огляд за допомогою алкотесту «Драгер» на місці. Результат – 0,90 проміле. Це майже в 5 разів перевищує допустиму норму. Також поліцейські встановили, що 18-річний херсонець не має водійського посвідчення відповідної категорії.

На нього патрульні склали адмінматеріали за ст. 126 (Керування особою, яка не має такого права) та ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП. Під час поверхневої перевірки у хлопця патрульні виявили два пакетики з невідомою речовиною. Один із них – із речовиною рослинного походження, схожою на канабіс. А в автомобілі інспектори помітили пістолет, схожий на вогнепальну зброю. Автомобіль порушника евакуювали на арештмайданчик.

Інший екіпаж близько 4-ї години ранку отримав виклик від небайдужого громадянина про нетверезого водія однієї зі служб таксі міста на Nissan Note. Вказаний транспортний засіб поліцейські помітили й зупинили на вулиці Льва Толстого. Під час спілкування у громадянина за кермом патрульні дійсно помітили ознаки наркотичного сп’яніння. У встановленому законом порядку той відмовився проходити відповідний огляд у медичному закладі.

На нього інспектори теж склали адмінпротокол за ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП. Під час поверхневої перевірки поліцейські виявили в автомобілі пістолет і рушницю, схожі на вогнепальну зброю, а також телескопічну палицю, схожу на холодну зброю. Чоловік надав дозвільний документ на рушницю, однак палиця та пістолет мали ознаки предметів, зберігання яких заборонено.

Патрульна поліція Херсона