На адмінмежі херсонський прикордонник відмовився від хабара

7 лет назад 0

Сьогодні вночі, в контрольному пункті в’їзду — виїзду «Каланчак» громадянка Молдови пропонувала прикордонникам Херсонського загону грошові кошти за безперешкодний пропуск на материкову частину України.

Про це повідомляє помічник начальника прикордонного загону — начальник прес-служби Іван Шевцов.

Під час перевірки документів у громадянки Молдови, яка направлялась з Керчі до Кишиньова прикордонники зясували, що в неї відсутній спеціальний дозвіл і на територію окупованого Криму вона портапила незаконно, через пункт пропуску «Керч», функціонування якого тимчасово припинено.

Щоб прикордонники «закрили очі» та пропустили громадянку на материкову частину України вона запропонувала 800 рублів РФ.

На незаконну пропозицію військовослужбовці відповіли категоричною відмовою та повідомили співробітників Національної поліції про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Кошти правоохоронці вилучили, а громадянці Молдови прикордонники заборонили вїзд на територію України на 3 роки.

Державна прикордонна служба України звертається до усіх учасників руху не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби, пропонуючи хабарі за прийняття неправомірних рішень.