На автошляхах Херсонщини додалося водіїв-новачків

3 года назад 0

Протягом 2020 року, за результатами успішного проходження перевірки знань, 3564 водія отримали в сервісних центрах МВС Херсонщини своє перше посвідчення на право керування транспортними засобами.

— Загалом у навчальних закладах області, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, підготовлено 13635 кандидатів у водії, — повідомила «НД» Галина Кустенко, керівник прес-служби регіонального сервісного центру МВС у Херсонській області.

У територіальних сервісних центрах МВС області прийнято 9620 теоретичних та 11878 практичних іспитів для отримання права керування транспортними засобами.

— Обмін посвідчення водія, виданого вперше, здійснюється після закінчення терміну його дії. Обміняти водійське посвідчення можна без складання іспитів у будь-якому територіальному сервісному центрі МВС за умови вчинення протягом двох років з дня видачі не більше двох адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Нове посвідчення водія видається терміном дії 30 років, — додала Галина Кустенко.