На херсонців, що замальовували рекламу наркотиків, кидалися жінки: “Не псуйте стіни!”

6 лет назад 0

15 червня в Херсоні відбулася акція із зафарбовування реклами наркотиків. Учасниця акції Світлана Китарда поділилася своїми враженнями із сайтом "Гривна": "Організатор акції МАА управління молоді та спорту. Керівник управління Олексій Заболотний.

Кожен небайдужий міг приєднатися й з пензликом у руках заявити про свою активну позицію щодо стрімкого розповсюдження реклами наркотиків.

І хоча ця акція відбувається кілька років поспіль, я брала в ній участь вперше. Мої враження. Зібралися однодумці: батьки, які турбуються про майбутнє своїх дітей, хлопці, які знаходяться на реабілітації, небайдужа молодь. Управління молоді та спорту Херсонської міської ради забезпечило фарбу, пензлі, валики.

Здавалося б, добра справа. Всі знають, що наркотики – це хвороба, яка не має гендерної, вікової або будь-якої іншої приналежності. Але найвразливішими до неї є наші діти. За дві години ми обійшли кілька дворів на Університетській, близько 5–6. І за цей час витратили на зафарбовування реклами наркотиків 4 літри фарби.

Дивують люди, які мешкають у цих будинках і щодня бачать ці написи, коли ведуть своїх дітей до школи й у дитсадок: їм на думку не спадає, що їхні родини в небезпеці. Звичайно, на перший погляд це марна справа, на зафарбованому місці з’явиться нова реклама.

Та не завжди. Є цікавий факт. Наприклад, зафарбовану рекламу кольорами нашого прапору наркодилери більше не паплюжать. Цим знанням ми й скористалися.

Що ще здивувало, так це мешканці. Вони не лише байдужі до нарконаписів на стінах будинків, але й деякі кидалися на активістів, мовляв, не псуйте стіни. Серед таких були жінки, і навіть вагітні – ось що жахливо!

Лише папір з дозволом поліції зупиняв цих дивних розгніваних бабусь, матерів і майбутніх матерів. А треба лише купити трохи фарби і самим зробити те, що робили активісти, рятуючи їхніх дітей і онуків.

Наостанок добавлю, що до Дня молоді, 24 червня, в Херсоні відбудеться ще кілька таких акцій. І всі небайдужі до майбутнього України можуть приєднатися до "Громади проти наркотиків". Про день і час ви можете дізнатися на сторінці об’єднання у “Фейсбуці”".