На Херсонщині запроваджено Конкурс екопроектів

На Херсонщині запроваджено Конкурс екопроектів

7 лет назад 0

Херсонською обласною державною адміністрацією у рамках співпраці з Програмою малих грантів Програми розвитку ООН та Глобального екологічного фонду (ПМГ ПРООН/ГЕФ) запроваджено Конкурс екопроектів для громад Херсонщини.

Конкурс має наступні тематичні напрямки: управління відходами, застосування низьковуглецевих технологій, альтернативних джерел енергії, агроекології в поєднанні з сільським зеленим туризмом, запобігання втратам біорізноманіття у співпраці з національними природними парками, закладами освіти та молоддю тощо.

Наразі організаторами Конкурсу розробляються необхідні документи для проведення Конкурсу (положення, методичні рекомендації для учасників, форма проектної заявки), а також визначаються обсяги та джерела фінансування проектів.

Подача заявок на Конкурс триватиме до 01 вересня 2017 року. Переможці конкурсу отримають кошти на реалізацію своїх екопроектів. Оголошення переможців конкурсу відбудеться під час Міжнародного інвестиційного форуму «Таврійські горизонти» (29 вересня 2017 року, м.Нова Каховка).

Крім того, для підготовки якісних проектів у рамках Конкурсу обласною державною адміністрацією та ПМГ ПРООН/ГЕФ планується проведення 1-денного тренінгу з проектного менеджменту, підготовки проектних заявок громад Херсонщини, який відбудеться 13 липня 2017 року о 09.30 на базі Херсонського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій (програма тренінгу).

Під час тренінгу будуть використані кращі практики, досвід підготовки та реалізації ПМГ ПРООН/ГЕФ, яка працює в понад 125 країнах світу, та демонструє, що діяльність громади може бути добре збалансованою між потребами людини та екологічними викликами. Також під час тренінгу представники ПМГ ПРООН/ГЕФ ознайомлять учасників з умовами участі у Конкурсі екопроектів.

До участі у тренінгу запрошуються відповідальні особи з розробки проектів районних державних адміністрацій, міськвиконкомів міст обласного значення, голови та спеціалісти з розвитку громад, представники громадських організацій області.

У зв’язку з тим, що кількість місць обмежена, участь у тренінгу може взяти лише один представник від організації/установи/громади.

Участь у тренінгу є безкоштовною за умови попередньої реєстрації до 25 червня 2017 року
Під час навчання організатори забезпечують відібраних учасників харчуванням. Проїзд до місця проведення тренінгу та назад учасники покривають самостійно.

З питань участі у тренінгу та Конкурсі просимо звертатись за тел. (0552) 26-22-56 або на e-mail: grantskherson@ukr.net.