На Херсонщині 15 пожеж в екосистемах

7 лет назад 0

24 березня в області зафіксовано 15 випадків займання сухої трави, сміття та очерету на відкритих територіях загальною площею понад 1 га. На ліквідацію пожеж залучалися пожежно-рятувальні підрозділи по охороні Корабельного району Херсона, Каланчацького, Горностаївського, Білозерського, Дніпровського, Олешківського, Каховського, Генічеського, Скадовського і Голопристанського районів. З початком потепління часто громадяни починають спалювати сухе листя, траву, гілки дерев та інше сміття на присадибних ділянках, городах. Також є випадки випалювання минулорічної трави або стерні на полях сільгосппідприємств та на приватних городах. Через це, нерідко, цілі вулиці вкриває їдкий смог.

При цьому грубо порушуються заходи пожежної безпеки, внаслідок чого поривами вітру вогонь розповсюджується на житлові будинки та господарчі споруди. На щастя майже в усіх цих випадках люди фізично не страждають: ні травмованих, ні загиблих немає. Проте вогонь, спричинений спалюванням сухої трави, тільки за декілька днів наніс чималих збитків.

Служба порятунку Херсонщини вкотре нагадує жителям області прості правила безпеки, яких слід дотримуватися під час спалення сухої трави:

  • навіть при невеликих поривах вітру краще відмовитись від розпалювання вогнища;
  • не розводьте багаття у безпосередній близькості до будинків чи господарських споруд, відстань до будівель має бути не меншою за 15 метрів;
  • не поливайте сухотрав'я легкозаймистими речовинами: бензином, дизпаливом тощо;
  • не залишайте без нагляду розпалені вогнища;
  • забезпечте себе первинними засобами пожежегасіння;
  • спаливши сухі гілки, щедро залийте багаття водою.