На Херсонщині 8 годин шукали двох відпочивальників з Вінницької області

6 лет назад 0

Дві родини з Вінницької області відпочивали у с.Залізний Порт Голопристанського району. Вчора о 10:00 8-річний хлопчик з однієї родини та 29-річний чоловік з іншої сім’ї (він має психічні відхилення) пішли на пляж. Приблизно о 15:00 батьки обох забили на сполох, адже додому дитина і чоловік не повернулися, їх мобільні телефони були відключені, а самостійні пошуки батьків на пляжі не увінчалися успіхом.

Зниклих шукали працівники Голопристанського відділення поліції, поліцейської станції «Залізний Порт», працівники ювенальної превенції та 16 представників громадськості. Перевірялися розважальні заклади, ігротеки, поліцейські опитували працівників кіосків, магазинів, але ніхто не бачив зниклих. Також працівники поліції звернулися до мобільного оператора з проханням розіслати смс-повідомлення про зниклих хлопчика і чоловіка. Пошукова робота не припинялася ні на хвилину.

— Хлопчика та чоловіка знайшли о 23:00 зовсім не у тому районі, де вони зникли, а у с.Лазурне Скадовського району, — повідомив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько. – І все завдяки небайдужості водія автомобілю, який на дорозі у с.Лазурне помітив чоловіка з маленьким хлопчиком і запропонував їх підвезти. Коли пасажири сказали, що їм потрібно у Залізний Порт, водій зрозумів, що вони загубилися і відвіз втомлених мандрівників на поліцейську станцію «Лазурне».

Переконавшись, що хлопчик і чоловік є розшукуваними, поліцейські відвезли їх у с.Залізний Порт до батьків. Як пояснив 8-річний хлопчик, він з дорослим другом спочатку гуляв по пляжу, а потім вони загубилися. Він не знав, як повернутися додому, тому йшов слідом за товаришем. Вони пройшли пішки понад 20 км, поки їх не помітив водій. Батьки подякували поліцейським, водію та усім небайдужим людям, яку допомагали шукати їх синів.