На Херсонщині боролися з паліями сухостою

6 лет назад 0

З початку 2018 року вже зареєстровано 17 загорянь сухої трави на відкритих територіях, з них більша кількість відслідковується саме на території Дніпрянської селищної ради.

Тому сьогодні новокаховські рятувальники разом з представниками виконавчого комітету Дніпрянської селищної ради провели профілактичний рейд на території смт Дніпряни.

Причинами пожеж сухостою є людська недбалість: необережно кинутий сірник, недопалок, пустощі дітей з вогнем та особливу небезпеку становлять особи, що навмисно випалюють сухостій та горючі відходи. Нерідко на відкритих територіях можна побачити сумні наслідки: чорна вигоріла земля, обвуглені дерева, дим, сморід.

Виконавчий комітет Дніпрянської селищної ради приділяє велику увагу заходам для недопущення виникнення таких пожеж: місцеві працівники скошують сухостій,  вивозять гілля, суху траву в спеціально відведені місця, проводять бесіди з жителями. Не дивлячись на це, люди почасти нехтують правилами пожежної безпеки, вчасно не прибирають свої присадибні ділянки, систематично складають горючі відходи в невстановлених місцях та випалюють їх, що може призвести до розповсюдження пожежі на прилеглі житлові будинки. Тому, рятувальники звертаються до жителів населених пунктів з проханням не бути байдужими до навколишнього середовища.

Будьте обережні у поводженні з вогнем, не випалюйте сміття та суху траву, дотримуйтесь правил пожежної безпеки! Лише спільними зусиллями рятувальників та свідомим ставленням громадян можна створити надійний заслін від пожеж, а значить захистити себе та природу від втрат.

Якщо помітили дим, тління або слабкий вогонь відразу телефонуйте 101!

ГУ ДСНС України у Херсонській області