На Херсонщині чоловік “наловив рибки” на понад 400 тисяч гривень

6 лет назад 0

Під час відпрацювання території Національного природного парку «Нижньодніпровський» 3 червня працівники відділення поліції в порту «Херсон» поблизу с. Забарино Голопристанського району виявили чоловіка, який на маломірному човні здійснював вилов живих водних біоресурсів. В ході перевірки поліцейські з’ясували, що човен в установленому порядку незареєстрований, документи на нього у чоловіка відсутні, а сам правопорушник в період весняно–літньої заборони здійснює вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову.

Як розповів начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, в човні громадянина були виявлені 6415 раків, 14 червононопірок, 10 молодих сомів, 733 бички, 3 линя. В якості речов их доказів у правопорушника вилучені 17 сіток загальною довжиною 3,5 кілометр а та 40 ятерів, повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області .

Завданий природному середовищу збиток оцінюється в суму 402 278 гривень. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Правопорушнику може загрожувати покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років.