На Херсонщині далекобійник сплатив 60 тисяч гривень аліментів

6 лет назад 0

У результаті першого Закону #ЧужихДітейНеБуває щодо посилення відповідальності за несплату аліментів, тисячі херсонських дітей нарешті отримали аліменти, які не сплачувались їм роками.

Пані Юлія мешкає в селі Дніпровське Білозерського району. З чоловіком вона прожила 10 років. А коли він зустрів іншу жінку, то пішов з родини. На той момент їх старшому сину було 8 років, молодшому – трохи більше року. За рішенням суду батько мав виплачувати на дітей аліменти. Проте цілих 12 років він з’являвся у житті синів лише на Дні народження та Новий рік. За цей час колишній чоловік накопичив борг майже 60 тисяч гривень.

– Я дуже здивувалась, коли мені прийшли документи із виконавчої служби стосовно обмеження керуванням транспортним засобом та заборони виїзду за кордон. Справа в тому, що колишній чоловік досі ніде не прописаний та ще й працює далекобійником. Тому я з ним зв’язалась, розповіла про ситуацію. За кілька днів я його бачила та спілкувалась більше, ніж за всі роки, що ми розлучені. –  розповідає  пані Юлія.

Чоловік працює водієм зерновозу. Має добру зарплату, проте вказує, що має мінімальний дохід. Один із видів покарання в рамках закону #ЧужихДітейНеБуває – заборона керування транспортним засобом. Так і сталось з боржником.

 – Щойно він дізнався, що йому заборонили керувати авто, то повністю сплатив весь борг. Якщо чесно, то я вже не вірила, що це колись станеться. – каже пані Юлія.

Наразі старшому сину вже 21 рік. Після 11 класу він хотів вступити до Харківської військової академії. Проте не вийшло. Тоді він пішов служити  за контрактом, бо завжди мріяв стати військовим.

Молодший син зараз навчається у 8 класі і всіляко допомагає мамі.

Багато років жінка жила одна. Проте нещодавно познайомилась на роботі з чоловіком, який також один виховує дитину. Тепер вони живуть великою дружньою родиною.

– З початку року на користь майже 16 тисяч дітей стягнули 51 мільйон гривень. З них 26 мільйонів – з початку вступу в дію Закону #ЧужихДітейНеБуває. 15 травня Верховна Рада в першому читанні підтримала другий пакет законопроектів ініціативи #ЧужихДітейНеБуває. Вони вводять більш жорстку відповідальність для злісних неплатників і посилюють захист наших найменших громадян. Тому закликаю народних депутатів підтримати ініціативу Мін’юсту і в другому читанні і забезпечити наймолодшим українцям гідне життя. – зазначив керівник Херсонської юстиції Костянтин Хутковський.

Прес-служба Головного територіального управління юстиції у Херсонській області