На Херсонщині фіскали здійснили «ринковий» рейд

5 лет назад 0

У Херсоні спеціалісти управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі провели перевірку двох ринкових містечок. Про це повідомляє прес-служба Головного управління
ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Так, під час рейду на ринку Привокзальної площі було встановлено підприємців, які проводили роздрібну торгівлю продуктами харчування, насінням різних видів овочевих культур з хімічними речовинами, добривами та пестицидами, без наявності дозвільних документів.

Під час перевірки ринку у селищі Молодіжне встановлено 3-х громадян, які здійснювали підприємницьку діяльність – роздрібну торгівлю раками, баштанними культурами та питними напоями — без будь-яких дозвільних документів на провадження господарської діяльності. Горілчані напої, які реалізовувалися без ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, вилучила місцева поліція.
Загалом, за ведення підприємницької діяльності без державної реєстрації на бізнесменів-порушників складено 6 протоколів про адміністративну відповідальність за ч. 1 ст. 164 КУпАП України. Розмір адміністративного штрафу за діяльність без державної реєстрації складає 17000 — 34000 гривень. Перевірки тривають.

Наразі зусилля спеціалістів фіскальної служби області направлені на створення однаково легальних умов ведення бізнесу для всіх суб’єктів господарювання на ринках міста та Херсонської області та виховання у підприємців податкової дисципліни.