На Херсонщині жінка, яка задушила новонароджену, засуджена на 5 років

6 лет назад 0

Жахливе вбивство сталося у грудні минулого року в місті Олешки Херсонської області. На території непрацюючого дитячого садочка двірник знайшов тіло немовляти, загорнуте в пакет. Як встановила експертиза, смерть дитини настала внаслідок механічної асфіксії. Того ж дня поліцейські встановили особу матері та затримали її.

25-річна жінка пояснила, що не мала грошей на виховання ще однієї дитини, тому задушила її. Це вже четверта її дитина, у відношенні двох старших жінка позбавлена батьківських прав, третю дитину виховувала бабуся. Мати-вбивця розповіла, що народила вдома, донька дихала. Потім жінка надягла на голову дитині поліетиленовий пакет, щоб перекрити доступ кисню, після чого поклала тіло в інший пакет та винесла у сарай. Через 2 дні викинула пакет з тілом доньки на території покинутого дитячого садочка.

Було відкрите кримінальне провадження за ст.117 Кримінального кодексу України "Умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини". Районний суд визнав жінку винною у інкримінованому їй злочині та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області