На Херсонщині на одного «благодійника» стало менше

6 лет назад 0

Ще у минулому році в рамках проведення операції «Рубіж-2017» працівники оперативного управління та слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області викрили «благодійний» фонд, посадові особи якого під виглядом гуманітарної допомоги незаконно ввозили в Україну різні товари, зокрема, одяг.

На підставі виявлених фактів працівники податкової міліції порушили кримінальне провадження за ч.1 ст.212 «Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)» Кримінального кодексу України. У ході розслідування цієї справи оперативники встановили, що посадові особи «благодійної» організації подавали завідомо неправдиві відомості до Міністерства соціальної політики України та Херсонської митниці ДФС про визнання імпортованих товарів гуманітарною допомогою і на підставі підроблених документів проводили розмитнення за нульовою ставкою. За результатами проведених обшуків податкові міліціонери вилучили 22 тонни різних товарів.

За вироком Херсонського міського суду керівника фонду визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ст.212 Кримінального кодексу України, засуджено та призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 17 тис. гривень. Також, задоволено цивільний позов прокурора в інтересах держави на суму 845 тис. грн., одночасно з цим застосовано спецконфіскацію майна (речових доказів) в дохід держави.

І ось нарешті у цій справі поставлена крапка. У січні 2018 року за результатами звернення Головного управління ДФС у Херсонській області Міністерство соціальної політики України виключило псевдоблагодійну організацію з Єдиного реєстру отримувачів гуманітарної допомоги.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області